Imagine Antet

Biblioteca Județeană Mureș - Activități 2018

Vezi și activitățile din:

30 ianuarie 2018

aspect1.pngBiblioteca Județeană Mureș” Lansare de carte
Lansare de carte

Lansare de carte
„Tu ce ai făcut astăzi?” de Ovidiu Scridon

 

 

 

 

 

 

 

Înapoi
 
Începutul paginii

Vizitați
Biblioteca Județeană Mureș
Catalogul public
Catalogul fondului tradițional
Biblioteca Digitală
Biblioteci publice din județul Mureș;
E-mail

13 februarie 2018

aspect1.pngBiblioteca Județeană Mureș” Lansare de carte
Lansare de carte
AfișulBiblioteca Județeană Mureș Coperta
Coperta

Lansare de carte
„Clopoței de ramuri ninse” de Mihaela-Alexandra Rașcu

Marți, 13 februarie 2018, la Secția de Artă a Bibliotecii Județene Mureș, a avut loc lansarea de carte „Clopoței de ramuri ninse” – o antologie cu lucrările copiilor premiați la concursul național de creație literară și plastică „Darul lui Moș Crăciun”.

Acest concurs s-a desfășurat în luna decembrie a anului trecut, fiind organizat în Tg. Mureș de Mihaela Rașcu, în colaborare cu Liga Scriitorilor din România, Filiala Mureș.

Printre premianții acestui concurs național, care se află la a II-a ediție, au fost și elevi din clasele V-VIII de la Gimnaziul Friedrich Schiller din Tg. Mureș.

Cu ocazia acestei lansări, copiii premiați au citit invitaților din propriile creații, publicate în această carte. Ei au fost pregătiți de profesor Mariana Stana și învățător Camelia Mateș.

Au fost și momente de respiro muzical printre clape, susținute de elevi de la Liceul Vocațional de Artă, pregătiți de profesor de pian Maria Bejan.

La acest eveniment a fost prezent și președintele Filialei Mureș a Ligii Scriitorilor din România, domnul Mircea Dorin Istrate, care i-a asigurat încă o dată pe micuții artiști, de deplină și necondiționată susținere.

 

 

Înapoi
alte imagini: 1, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 2, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 3, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 4, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 5, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 6, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 7, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare.
Alocuțiunea dlui Mircea Dorin Istrate, președintele Filialei Mureș a Ligii Scriitorilor din România
8. Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare
Începutul paginii

23 februarie 2018

aspect1.pngBiblioteca Județeană Mureș” Aspect de la activitate
Aspect de la activitate

Cercului de Literatură de la Gimnaziul „Friedrich Schiller”
sub îndrumarea profesor Mariana Stana

Vineri, 23 februarie, începând cu ora 13.00, la Secția de Artă a Bibliotecii Județene Mureș, aflată în Complexul "Parc", a avut loc întâlnirea Cercului de Literatură de la Gimnaziul "Friedrich Schiller", sub îndrumarea profesor Mariana Stana.

Colega noastră, Liliana Moldovan, și-a prezentat volumul de poezii “O lume ca o declarațíe de dragoste”, un frumos „pretext” pentru a dialoga de la suflet la suflet cu viitorii scriitori.

Copiii și-au citit și ei propriile creații, care ne-au uimit și încântat prin profunzimea, stilul și prospețimea lor. Invitat la acest eveniment a fost președintele Filialei Mureș a Ligii Scriitorilor din România, domnul Dorin Mircea Istrate, care a răspuns întrebărilor adresate de copii, dar le-a și prezentat acestora din poeziile proprii.

Coordonatorul întregului eveniment, a fost colega noastră Angela Macarie, care a făcut posibilă petrecerea unui timp de calitate împreună cu oameni deosebiți.

 

Înapoi
alte imagini: 1, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 2, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 3, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 4, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 5, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 6, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 7, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 8, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 9, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 10. Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare
Începutul paginii

19 aprilie 2018

aspect1.pngBiblioteca Județeană Mureș” Aspect de la activitate
Aspect de la activitate

Cercului de Literatură de la Gimnaziul „Friedrich Schiller”
sub îndrumarea profesor Mariana Stana

Cercul literar al Gimnaziul „Friedrich Schiller”, coordonat de profesoara Marian Stana în colaborare cu bibliotecarele Corina Gödri şi Angela Macarie s-a întrunit din nou la Secția de Artă, la o întâlnire literară, cu tema cărţii, prefigurând ziua bibliotecarului.

Invitatul principal al acestei întâlniri a fost dl. profesor Dimitrie Poptămaș, cel care şi-a pus 50 de ani din existenţă în slujba cărţii şi care ne-a expus o adevărată lecţie despre carte, istoria cărţii şi a tiparului, importanţa bibliotecii şi a bibliotecarilor, dăruind copiilor cărţi şi autografe.

La reuşita activităţii a participat și bibliotecara Liliana Moldova, vorbind copiilor despre drumul cărţii în bibliotecă. Pe lângă frumoasele cuvinte rostite de invitați întâlnirea ne-a înseninat ziua prin creațiile literare ale elevilor. Oaspetele nostru a fost recompensat printr-un momentul artistic muzica, emoţionant, venind de la George Andrei Bocheș, elev în clasa a XI-a A la Liceul Vocațional de Artă.

Moderatoarea acestei activităţi a fost bibliotecara Angela Macarie de la secţia de artă a Bibliotecii Judeţene.

 

 

Înapoi
alte imagini: 1, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 2, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare 3. Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la manifestare
Începutul paginii

19 mai 2018

Biblioteca Biblioteca Județeană Mureș Noaptea muzeelor
Afișul activităților

NOAPTEA MUZEELOR

Petreceți noaptea la Biblioteca Teleki! Vă așteptăm sâmbătă între orele 18 și 2 la expozițiile noastre permanente și periodice! Citiți o carte în colțul cititorului de sub gang organizat în parteneriat cu librăria online Omnis Libri!

 

Éjszakázzon a Teleki Tékában! Szombaton 18 és éjjeli 2 óra között várunk mindenkit állandó és időszakos kiállításainkra! Nézze újra reformációs kiállításunkat, ...látogassa meg különleges címerkiállításunkat, pihenjen meg röviden olvasósarkunkban a kapu alatt!

 

 

28-29 iulie 2018

Biblioteca Biblioteca Județeană Mureș Afișul activității
Afișul activității

Hai cu o carte la festival!

Consiliul Județean Mureș în parteneriat cu Biblioteca Județeană Mureș lansează proiectul „Hai cu o carte la festival!”

 

Proiectul se va derula anual cu ocazia Festivalului Văii Mureșului și a Festivalului Văii Gurghiului și, în cadrul acestuia, participanții și vizitatorii celor două evenimente vor avea posibilitatea să doneze cărți pentru bibliotecile publice și școlare din comunitățile rurale de pe cele două văi.

Evenimentul de lansare a avut loc în perioada 28-29 Iulie 2018 pe Patoul „La Alei” din comuna Răstolița, tradiționalul loc de de desfășurare a Festivalului Văii Mureșului.

Pe întreaga durată a festivalurilor, participanții și vizitatorii vor avea posibilitatea să doneze o carte (minim) pentru bibliotecile publice și școlare de pe cele două văi. Acestea se vor primi la căsuța Consiliului Județean Mureș din cadrul satului alegoric între orele 10.00 și 18.00. Cei care doresc să ofere cărți, dar nu pot ajunge la festival, sunt așteptați fie la Biblioteca Județeană în perioada premergătoare evenimentului, fie la biblioteca beneficiară.

Cărțile donate pot fi în limba română, maghiară, engleză, germană și trebuie să fie într-o stare bună, astfel încât ele să poată fi apoi utilizate de cititori. Sunt așteptate și bine primite cărți din toate domeniile cunoașterii și pentru toate vârstele.


©2017 Biblioteca Județeană Mureș - Maros Megyei Könyvtár