Imagine Antet
Căutare

Üdvözlet az Olvasónak! A Maros Megyei Könyvtár igazgatójának köszöntője

A könyvtár Maros Megyei Könyvtár Maros Megyei Könyvtár székhelye
Maros Megyei Könyvtár székhelye

A könyvtárnak nevezett szellemi hajlék ajtaját az ember örök kíváncsisága nyitja. A nyitott könyvtár kitárul mindazok előtt, akik szenvedélyesen szeretik a könyvet, sorsukat, létüket az olvasás mentén képzelik el, a tudásnak eme barátságos és hívogató légkörében.

Az emberek és a könyvtár kapcsolata hosszú időre nyúlik vissza. Különböző kultúrákban és történelmi korokban ez a megismerő, szellemi és lelki tevékenység – az olvasás – mindig is létfontosságú elfoglaltsága volt az emberiségnek. Az ízlés állandóan mozgásban van, az esztétikai értékek csatája folyamatos. Míg elődeink Shakespeare vagy Goethe művei előtt borultak le, ma Umberto Eco divatjának korát éljük. A különböző jellegű szövegek, az olvasott szerzők, a megismerés és gyakorlati alkalmazás más-más területei iránti érdeklődésünk szüntelenül változik.

Ugyanakkor századunk a tudás forrásainak változatosságával, a kulturális keretek újrafogalmazásával tűnik ki. Mind erősebb az új kommunikációs eszközök szerepe, a sajtó jelenléte mindennapi életünkben. Változatlan marad azonban a könyvek iránti szeretet, a bizalom csendes barátainkban, a könyvekben, amelyek képesek hangtalan földrengéseket elindítani a tudomány és műveltség világában; váratlan élményeket nyújtanak és fáradhatatlan sziréndalukkal csábítanak fellapozásra, továbbolvasásra.

Hiszem, hogy a Maros Megyei Könyvtár részt vesz a diákok, tanárok és kutatók életében, a marosvásárhelyi lakosok és mindazok életében, akik élni tudnak az intézményünk által nyújtott társadalmi, művelődési és szellemi lehetőségekkel. A tudás hordozójaként, a könyvtár része kíván lenni a közösségnek, nem csupán a mint a múlt jelképe, hanem mint az ember és a társadalom jövőjének fontos tényezője.

A Maros Megyei Könyvtár várja olvasóit – lépjenek bizalommal a szellemi szabadság termeibe, ahol sok-sok ember szakmai vagy művészi pályája épül. Hívom Önöket, hogy az olvasás, kutatás és felfedezés örök lázában beszélgessünk a világ legnagyobb elméivel, idő és tér korlátain kívül.

 

Înapoi
 
Începutul paginii

Lásd
Biblioteca Județeană Mureș
Catalogul public
Catalogul fondului tradițional
Biblioteca Digitală
Biblioteci publice din județul Mureș;
E-mail

©2017 Biblioteca Județeană Mureș - Maros Megyei Könyvtár