Imagine Antet
Biblioteca Județeană Mureș > Biblioteca > Din cărțile recent achiziționate
Căutare

Biblioteca Județeană Mureș - Din cărțile recent achiziționate

Rubrică de Adina Mureșan

Coperta 1.pngBiblioteca Județeană Mureș Coperta
Coperta
1.
Susan Dennard

Vrăjitoarea adevărului


Safiya e Vrăjitoare a Adevărului şi poate deosebi minciuna de adevăr. Pentru magia ei mulţi nobili ar fi în stare să ucidă. Aşa că ea trebuie să îşi ţină ascuns acest har pentru a nu fi un pion în lupta dintre imperii. Iseult e Vrăjitoare a Firului şi vede legăturile invizibile dintre vieţi. Prietenia cu Safiya o împinge pe un drum aventuros. Când asupra Tărâmului Vrăjitorilor se abate războiul, cele două prietene, cu ajutorul prinţului Merik, se luptă cu Vrăjitorul Sângelui, cu împăraţi şi mercenari, capabili de orice ca să pună mâna pe Vrăjitoarea Adevărului. Descrierile ample, portretele pătrunzătoare şi acţiunea dinamică vor ţine cititorii cu sufletul la gură.


Cota raft: 821.111/D32
Coperta 2.pngBiblioteca Județeană Mureș Coperta
Coperta
2.
Jill Tomlinson

Gorila care voia să se facă mare


Pongo este un pui de gorilă. El îşi doreşte să fie la fel de curajos şi isteţ ca tatăl lui. Vrea să aibă un piept lat şi argintiu, în care să bată cu pumnii! Dar oare va învăţa el să fi o gorilă adevărată?


cota raft: 821.111/T73
Coperta 3.pngBiblioteca Județeană Mureș Coperta
Coperta
3.
Kim Stanley Robinson

Şaman


Thorn este şaman şi le transmite înţelepciunea şi poveştile sale celor care vor să-i calce pe urme. Heather este vindecătoare şi reuşeşte să-i ţină împreună pe membrii grupului. Elga vine din altă lume şi aduce schimbarea. Loon, următorul şaman, este hotărât să îşi găsească propriul drum. Dar într-un univers atât de înşelător, drumul nu este niciodată uşor şi nu se ştie unde poate duce…Kim Stanley Robinson a scris o povestea palpitantă a unui drum spre maturitate, conducându-ne totodată într-o călătorie în timp acum treizeci de mii de ani.


Cota raft: 821.111/R62
Coperta 4.pngBiblioteca Județeană Mureș Coperta
Coperta
4.
Philip K. Dick

Jucătorii de pe Titan


Cu ani în urmă, Titan s-a luptat cu Pământul, pe care l-a învins. Planeta a fost iradiată şi majoritatea supravieţuitorilor sunt sterili. Ei joacă un complicat joc fără sfârşit cu entităţile care conduc planeta. Miza o reprezintă pământul şi partenerele. Pete Garden tocmai şi-a pierdut soţia rămânând şi fără proprietate, dar are un plan de salvare. Asta daca nu va ceda în faţa străinilor, a trădătorilor şi a noii sale soţii. Romanul pune în prim-plan legăturile dintre oameni şi meschinăriile birocraţiei, fie că birocraţii sunt fiinţe umane sau extratereştri.


Cota sala de lectură: II 97134, cota raft: 821.111/D39
Coperta 5.pngBiblioteca Județeană Mureș Coperta
Coperta
5.
Stephen King

Doctor Sleep


Autorul se întoarce la universul pe care l-a creat în Shining. Dan Torrance, angajat într-un sanatoriu, trebuie să salveze o fetiţă din ghearele unei grupări de criminali cu puteri paranormale. Urmează o luptă complicată între bine şi rău, o poveste extraordinară care îi va cuceri pe cititorii care păşesc acum în ţinuturile lui Stephen King.


Cota raft: 821.111/K44
Coperta 6.pngBiblioteca Județeană Mureș Coperta
Coperta
6.
Marie-Louise von Franz

Pisica : o poveste despre răscumpărarea femininului


În basmul românesc Pisica, o prinţesă e vrăjită şi se transformă în pisică, trup în care va rămâne până când un fiu de împărat îi va tăia capul. În cele din urmă, se va găsi cineva care să joace acest rol. De ce şi în ce fel? Marie-Louise von Franz analizează minuţios povestea, cu erudiţia şi umorul care o caracterizează. Firele simbolice ale naraţiunii sunt supuse unei ample interpretări, ca şi teme complexe precum răscumpărarea sau unirea contrariilor, întotdeauna din perspectiva psihologiei individuale şi colective. În acest volum cititorul va descoperi o serie de prelegeri susţinute de autoare la Institutul C.G. Jung de la Zürich.

Cota sala de lectură: ..., cota raft: ...
Coperta 7.pngBiblioteca Județeană Mureș Coperta
Coperta
7.
F. G. Haghenbeck

Cartea secretă a Fridei Kahlo


Cartea Plantei de Mentă, un carneţel negru, s-a descoperit cândva printre obiectele personale ale Fridei Kahlo. Era o colecţie de reţete culinare după care se pregăteau ofrandele cu ocazia Zilei morţilor. Inspirat de această mărturie emoţionantă, F.G. Haghenbeck a început să reconstituie viaţa celebrei pictoriţe. Biografie şi ficţiune, poveste şi istorie, romanul desenează destinul implacabil al unei artiste, al unei femei, al unui spirit tulburat.


Cota sala de lectură: 34011, cota raft: 821.134.2/.3/H14
Coperta 8.pngBiblioteca Județeană Mureș Coperta
Coperta
8.
Andrzej Sapkowski

Ultima dorinţă


Geralt, vânătorul cu păr alb şi ochi pătrunzători are puteri magice, elixire fermecate şi gânduri necurate.Vânătorul este…un luptător periculos şi un asasin fără milă. Iar victimele sunt alese pe sprânceană…Cutreierând ţinuturi de poveste, Geralt descoperă că nu oricine pare monstruos e un monstru şi nu orice basm e o feerie. Regi incestuoşi, duhuri răzbunătoare, fecioare crude, harpii îngrozitoare şi vampiri îi ies tot timpul în cale. Şi adesea nu sunt ceea ce par…
Seria Witcher care a stat şi la baza celebrelor jocuri cu acelaşi nume video, reprezintă o culme a genului fantasy din ultimele decenii. Imaginaţia debordantă a autorului polonez cucereşte orice cititor.


Cota raft: 821.16/.19/S22
Coperta 9.pngBiblioteca Județeană Mureș Coperta
Coperta
9.
Andrzej Sapkowski

Sabia destinului


Sabia destinului continuă seria Witcher. Geralt, vânătorul cu puteri magice are în continuare ca ţinte monştrii întunecaţi care bântuie pământurile şi îi atacă pe cei inocenţi. Unii sunt răi până în măduva oaselor, dar alţii sunt doar victime ale păcatului, ale răului sau ale naivităţii. Împreună cu vrăjitoarea Yennefer şi trubadurul Jaskier cutreieră ţinutul în căutarea lor.


Cota raft: 821.16/.19/S22
Coperta 10.pngBiblioteca Județeană Mureș Coperta
Coperta
10.
Cressida Cowell

Cum să-ţi dresezi dragonul


Sughiţ Straşnicul Stavrid al III-lea, formidabil luptător cu sabia şi îmblânzitor de dragoni, a fost cel mai mare Erou Viking care a existat vreodată. Însă în memoriile sale, Sughiţ îşi aminteşte de vremurile când era doar un băieţel obişnuit care descoperă cât de greu e să fii Erou. „Plină de glume bune, desene amuzante şi scene dramatice, e o carte absolut minunată.”


Cota raft: 821.111/C80
Înapoi
Începutul paginii

Vizitați
Biblioteca Județeană Mureș
Catalogul public
Catalogul fondului tradițional
Biblioteca Digitală
Biblioteci publice din județul Mureș;
E-mail

©2017 Biblioteca Județeană Mureș - Maros Megyei Könyvtár