Imagine Antet
Biblioteca Județeană Mureș > Secțiil și filiale > Secția Împrumut
Căutare

Biblioteca Județeană Mureș - Secția Împrumut

 Secția Împrumut Biblioteca Județeană Mureș Aspect din Secția Împrumut
Aspect din Secția Împrumut

 

Ocupând primele două niveluri din sediul central al Bibliotecii, Secția Împrumut vă pune la dispoziție un bogat fond enciclopedic de publicații de peste 100.000 de volume, repartizat în două săli:

La parterul clădirii, în camera 5, găsiți literatura socioumană, incluzând publicații din domeniile: generalități, filozofie, psihologie, logică, etică și morală, religie, sociologie, politică, relații internaționale, economie, finanțe-bănci, pedagogie, etnografie, drept, medicină, sport, geografie, biografii, istorie și altele.

Încăperea, de curând renovată (august 2005), mai luminoasă și mai încăpătoare, vă oferă un ambient plăcut, mai ales că aici sunt organizate periodic expoziții de artă plastică ale unor artiști locali.

 

 

 

 

 

Înapoi
alte imagini: 1, Biblioteca Județeană Mureș Aspect din Secția Împrumut 2, Biblioteca Județeană Mureș Aspect din Secția Împrumut 3. Biblioteca Județeană Mureș Aspect din Secția Împrumut
Începutul paginii

Vizitați
Biblioteca Județeană Mureș
Catalogul public
Catalogul fondului tradițional
Biblioteca Digitală
Biblioteci publice din județul Mureș;
E-mail
Aspect din Secția Împrumut literaturăBiblioteca Județeană Mureș Aspect din Secția Împrumut literatură.
Aspect din Secția Împrumut literatură.

 

La etajul I, în camera 56 veți găsi cărți de literatură beletristică, din toate genurile literare, în limbile română, maghiară, engleză, franceză, germană s. a., lucrări de lingvistică, de învățare a unor limbi străine și diverse rafturi tematice (literatură SF, romane de dragoste, cărți ale editurii RAO).

Ambele compartimente dispun de un bine dotat fond cu lucrări de referință specifice, constând din dicționare, enciclopedii, atlase, ghiduri, publicații care nu se împrumută la domiciliu.

Anual, secția de împrumut pentru adulți raspunde solicitarilor unui număr de 12 mii de utilizatori, care împrumută, în medie, 180 de mii de volume din toate domeniile oferite. Se efectuează în jur de 100 de mii de vizite anual, iar ca structură de vârsta, 70% dintre utilizatori sunt tineri, elevi și studenti.

 

 

 

 

Înapoi
alte imagini: 1, Biblioteca Județeană Mureș Aspect din Secția Împrumut literatură. 2, Biblioteca Județeană Mureș Aspect din Secția Împrumut literatură. 3. Biblioteca Județeană Mureș Aspect din Secția Împrumut literatură.
Începutul paginii

 

Instrumente de informare:

 • Buletinele cărților noi;
 • Cataloage sistematice;
 • Cataloage alfabetice pe autori și titluri;
 • Fișiere tematice;
 • Calculator cu baza progresivă de date
  • Fondul de carte achiziționat după 1995 se regăsește în baza de date;
  • Informațiile de natură legislativă pot fi obținute cu ajutorul programului Lex Expert.

  Dintre serviciile pe care noi vi le asigurăm gratuit:

  • Eliberarea permisului de intrare cu explicarea conditiilor de înscriere și împrumut;
  • Împrumutul la domiciliu al publicațiilor. Aveți acces liber la raft pentru aproximativ 75% din fond și puteți împrumuta până la patru publicații, pe un termen de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestuia de trei ori. Atenție! Nerespectarea termenului de restituire se penalizează!
  • Rezervări de carte la cerere;
  • Acces liber la instrumentele de informare.

  Accesul se face pe baza permisului de intrare eliberat la înscrierea ca cititor al bibliotecii; permisul este valabil pe o perioadă de 5 ani, cu condiția să fie vizat la începutul fiecărui an calendaristic.

  Activitatea noastră se desfașoară în exclusivitate pe baza regulamentului interior de functionare, servirea utilizatorilor fiind asigurată de două schimburi al căror program de funcționare este stabilit de către conducerea instituției.

  Serviciile sunt asigurate de bibliotecarii secției, amabili și dedicați meseriei lor.

 

Înapoi
 
Începutul paginii

©2017 Biblioteca Județeană Mureș - Maros Megyei Könyvtár