L-V: 8:00-13:00 și 14:00 - 20:00

A “Mihai Eminescu” általános olvasóteremben a könyvtár főépületében, a második emeleten található. Hetvennégy helyet biztosít az olvasóasztaloknál, valamint referenciaműveket és STAS-t tartalmazó polcokat tartalmaz, illetve egy könyvtáros által ellátott, a könyvek kiadására szolgáló asztalt.

Referenciállomány

Az olvasóterem, amely olvasásra és egyéni tanulmányozásra szolgál, gazdag könyvgyűjteményt, mintegy 150 000 kötetet kínál a felhasználóknak az emberi tudás minden területéről.

A meglévő gyűjtemények tükrözik az évek során folytatott gyűjteményfejlesztési politikát, hiszen a könyvtár által beszerzett legtöbb cím egy-egy példánya megtalálható az olvasóterem hatalmas állományában.

A referenciagyűjtemény számos szótárt, lexikont, enciklopédiát tartalmaz (román, magyar, angol, francia, német stb. nyelven), amelyek rendkívül hasznosak a felhasználók tájékoztatásában és dokumentálásában.

Tájékoztatási eszközök

A részleg által nyújtott szolgáltatások a következők

A könyvtári polchoz való hozzáférés a beiratkozáskor kiadott olvasókártya alapján történik. A bérlet 5 évig érvényes, évente megújítandó, és nem átruházható.

A részlegen történő tevékenység a belső rendszabályzat alapján zajlik.

A szolgáltatásokat a részleg barátságos és elkötelezett könyvtárosai nyújtják.