A hagyományos állomány olvasóterme

L-V: 8:00 - 15:00

A központi épület harmadik emeletén található, a hagyományos állomány olvasóterme 20 helyet biztosít régi dokumentumok tanulmányozására. A terem kialakítása és felújítása révén bármikor előadás- vagy konferenciateremmé alakítható, és számos kulturális és szakmai rendezvénynek ad otthont.

A hagyományos gyűjtemény köteteit – amelyek a könyvtár alapításától 1945-ig terjednek – adományok és beszerzések révén bővítették. Nemcsak a könyvek nagy száma – több mint 68 ezer kötet – teszi értékessé, hanem a közöttük lévő egyedi, bibliofil értékű kiadványok, vagy ritkaságok, amelyeken a szerzők vagy tulajdonosok aláírása látható.

Szintén itt található a régi és ritka könyvek gyűjteménye (ősnyomtatványok, nyomtatványok a 16-18. századból), a személyiségekhez (Take Ionescu, Vasile Netea, Aurelian Borșianu) tartozó leveleket és dokumentumokat tartalmazó dobozok, valamint az értékes „Aranykönyv” – a könyvtár kulturális „személyigazolványa”.

Az irattár több mint kétezer kötetét digitalizálták és hozzáférhetővé tették.

Tájékoztatási eszközök

A részleg által nyújtott szolgáltatások a következők

A könyvtári polchoz való hozzáférés a beiratkozáskor kiadott olvasókártya alapján történik. A bérlet 5 évig érvényes, évente megújítandó, és nem átruházható.

A részlegen történő tevékenység a belső rendszabályzat alapján zajlik.