Reviste

Revista Biblioteci Mureșene
Revista Biblioteci Mureșene
Revista "Biblioteci Mureşene"
Az oldal fordítása folyamatban van

Revista electronică pe care o încercăm să o inaugurăm în acest număr se doreşte un loc de întâlnire a tuturor btibliotecarilor din judeţ, în care fiecare să împărtăşească celorlalţi din experienţa proprie, să comunice activităţile mai deosebite, poveştile de succes și nu în ultimul rind aspecte din tradițiile zonei care-și găsesc oglindirea în manifestările bibliotecii locale.

Pentru început, neputînd estima sprijinul din județ, ne-am propus o apariţie anuală, cu ocazia colocviului profesional de toamnă din cadrul zilelor bibliotecii judeţene, „Philobiblion mureşean”.

Dacă sprijimul bibliotecarilor din județ va fi substanțial în realizarea acestei reviste, atunci putem să gândim o apariţie bianuală, una de toamă şi una de primăvară. Revista este a bibliotecarilor. Ea nu va putea supravieţui singură şi nici cu implicarea doar a celor doi realizatori, ci este nevoie de sprijinul, colaborarea tuturor bibliotecarilor din reţeaua de biblioteci publice din judeţ.

Ne-am dori o implicare activă a colegilor bibliotecari din judeţ, rodul acestei implicări să fie cartea de vizită a activităţii noastre, vizibilă în paginile acestei reviste. Structura revistei încă nu este finalizată. Accentul va cădea pe aspecte din viața bibliotecilor, a manifestărilor și tradițiile locului, alături de idei de larg interes dezbătute în cadrul Bibliotecii Județene Mureș.

Am dori să obținem sprijinul unor bibliotecari și oameni de cultură consacrați în a vorbi despre carte, istoria ei, cultură și aspecte din istoria locurilor, tradiții vii și ocupații deja necunoscute. O prezenţă a fiecărui număr va fi cuvântul metodistului, unde vor fi materiale informative şi instructive de interes general şi pe subiecte concrete, solicitate sau propuse de bibliotecari, dintre subiectele discutate la întâlnirile metodice şi colocviile profesionale, şi care prezintă cel mai mare interes.

Vor fi de asemenea prezentate exemple sau întâmplări din activitatea metodică în general. Secţiunea „din viața bibliotecilor publice” aparţine în totalitate bibliotecarilor din judeţ şi sperăm să fie neîncăpătoare datorită interesului în a împărtăşi din experienţa peronală colegilor.

Numerele revistei "Biblioteci Mureşene"

Biblioteci Mureşene

Nr. 10 în anul 2021

Biblioteci Mureşene

Nr. 9 în anul 2020

Biblioteci Mureşene

Nr. 8 în anul 2019

Biblioteci Mureşene

Nr. 7 în anul 2018

Biblioteci Mureşene

Nr. 6 în anul 2017

Biblioteci Mureşene

Nr. 5 în anul 2016

Biblioteci Mureşene

Nr. 4 în anul 2015

Biblioteci Mureşene

Nr. 3 în anul 2014

Biblioteci Mureşene

Nr. 2 în anul 2013

Biblioteci Mureşene

Nr. 1 în anul 2012

Revista "Bibliotheca Marisiana"

Revista Bibliotheca Marisiana a Bibliotecii Județene Mureș
Revista "Bibliotheca Marisiana" a Bibliotecii Județene Mureș

Bibliotheca Marisiana

Anul IV, Nr. 1 - 2009

Bibliotheca Marisiana

Anul I, Nr. 2 - 2006

Bibliotheca Marisiana

Anul I, Nr. 1 - 2006