Társadalomtudomány-kölcsönző részleg

L-V: 9:00 - 20:00

A részleg a Kultúrpalota földszintjén található, és több mint 45 000 kötetből álló enciklopédikus jellegű gyűjteményt őriz, amely többek között az általános ismeretek, a filozófia, a pszichológia, a logika, a pedagógia, az orvostudomány, a történelem, a földrajz, a jog és a közigazgatás területeit foglalja magába.

A részlegen található egy speciális gyűjtemény is, amely referencia művekből áll: általános bibliográfiák, szótárak, enciklopédiák, útikönyvek, atlaszok stb. Ezek a művek a részlegen tanulmányozhatók vagy rövid időre kölcsönözhetők. A polcokhoz szabad hozzáférés van, az olvasóknak lehetőségük van a könyvek között böngészni, amíg ki nem választják a megfelelő olvasmányt.

Ugyanezen a részlegen állítjuk ki a 14 év feletti olvasók számára a könyvtári belépőket is, és alapvető információkat nyújtunk a könyvtári tevékenységekkel kapcsolatban.

A szoba kellemes hangulatú és nagyon barátságos. A helyi művészek képzőművészeti alkotásai rendszeresen kiállításra kerülnek itt.

Tájékoztatási eszközök

A részleg által nyújtott szolgáltatások a következők

Tárgyi katalógus a következő szakterületekről:

Filozófia

Vallás

Pszichológia

Szociológia

Közgazdaság

Jog

Pedagógia

Gyógyszerészet

Sport

Földrajz

Történelem

Sok más

A könyvtári polchoz való hozzáférés a beiratkozáskor kiadott olvasókártya alapján történik. A bérlet 5 évig érvényes, évente megújítandó, és nem átruházható.

A részlegen történő tevékenység a belső rendszabályzat alapján zajlik.

A szolgáltatásokat a részleg barátságos és elkötelezett könyvtárosai nyújtják.