Gyermekkönyvtár

L-V: 9:00-20:00

A részleg a Kultúrpalotában található, bejárata a Rózsák tere felől nyílik, és több mint 45 000 kötetes gyűjteményt őriz.

Biblioteca Copiilor Târgu Mureș

Egy könyvtár gyermekrészlegéről beszélni annyit jelent, mint magába foglalni a kor egyedülálló pillanatainak emlékeit: az első játék, az első mese, ahol a hősök szinte valóságosak, és miért ne, az első könyv, amit soha nem felejtünk el.

Itt két csodálatos világ talál egymásra: a gyermekek meglepetésekkel teli világa és a könyvek csodálatos világa.

A gyermekkönyvtár tevékenysége nem korlátozódik a kiadványok kölcsönzésére, hanem kulturális központ szerepét tölti be. Egyszerre formálja az olvasókat és szolgál helyszínéül a fiatal felhasználók számára szervezett kulturális eseményeknek (különböző tematikájú műhelyek, vakációs programok, felolvasás, találkozók írókkal és könyvbemutatók, kiállítások stb.).

carti_copil_dragoste

Az olvasók már egészen fiatal koruktól kezdve látogatják, itt indulnak el a könyvek rejtelmeibe való beavatás és megismerés útján. E részleg célközönsége a 0-14 éves korú gyermekek (óvodások, kisiskolások), középiskolások (különösen a Pedagógiai Szakközépiskolában tanulók), irodalmárok és nem utolsósorban tanárok, akik az általuk koordinált osztályokkal oktatási tevékenységeket végezhetnek.

Biblioteca Copiilor Mures
Biblioteca Copiilor Mures
Biblioteca Copiilor Mures
Biblioteca Copiilor Mures

A kulturális tevékenységek segítik a gyermekeket abban, hogy szenvedélyessé váljanak az olvasás iránt, formálják jellemüket és más személyiségjegyeiket: az esszéírás a kreativitásukat fejleszti, a rajzok és festmények a fantáziát gazdagítják, a bemutatott előadások a művészi készségeket táplálják.

Maros megyében hagyománya van az egyetem előtti oktatási intézményekkel való együttműködésnek, aminek köszönhetően a Gyermekkönyvtár folyamatosan pezseg a kicsik örömétől.

Activitate în cadrul Bibliotecii Copiilor - Biblioteca Județeană Mureș

Minden gyermektevékenység esetében figyelembe vesszük a következőket:

Tájékoztatási eszközök

A részleg által nyújtott szolgáltatások a következők

A könyvtári polchoz való hozzáférés a beiratkozáskor kiadott olvasókártya alapján történik. A bérlet 5 évig érvényes, évente megújítandó, és nem átruházható.

A részlegen történő tevékenység a belső rendszabályzat alapján zajlik.

A szolgáltatásokat a részleg barátságos és elkötelezett könyvtárosai nyújtják.