„Dacă e Martie… e Creangă”

Ion Creangă

La distanță scurtă de timp, iată că, după frumoasa șezătoare tradițională românească ce ne-a fost prezentată, institutoarele Steluța Turdean, Viorica Barabás, de la Gimnaziul „Tudor Vladimirescu”, și Margareta Rusu, de la Gimnaziul „Romulus Guga” din Târgu-Mureș, ies din nou la rampă cu manifestarea sugestiv intitulată „Dacă e Martie… e Creangă”, pe care o organizează în colaborare cu Secția de Artă a Bibliotecii Județene Mureș. Cei care vor da însuflețire acestei manifestări sunt elevii clasei a II-a „Step by step”, de la Gimnaziul „Tudor Vladimirescu” și ai clasei I B, de la Gimnaziul „Romulus Guga”.

În programul activității școlare, care are loc joi, 5 martie, cu începere de la ora 9, la Secția de Artă din clădirea Teleki, sunt incluse următoarele activități: „Cel mai frumos mărțișor”, un cuvânt introductiv rostit de eleva Illinca Târnăvean, clasa a II-a S.B.S.; „Viața și oprea lui Ion Creangă”, prezintă Angela Macarie, bibliotecar, „Pe urmele lui Nică”, grupaj de versuri prezentat de elevii clasei I B, pregătiți de institutoarea Margareta Rusu; „Creangă – izvor de dragoste și veselie”, concurs tematic, cu participarea elevilor clasei a II-a, pregătiți de institutoarele Viorica Barabás și Steluța Turdean, cu o probă practica – realizare de puzzle-uri, participă elevii clasei I B, conduși de institutoarea Margareta Rusu; „Ursul păcălit de vulpe.”, audiție muzicală.

De asemenea, va fi realizat un poster cu portretul marelui povestitor, Ion Creangă, vor fi acordate diplome. La realizarea manifestării își dau concursul bibliotecarele celor două gimnazii, Ana Bungărdean și Monica Sălăgean; profesorii-directori Gheorghe Nistor, Octavian Iacob, Holicka Anna-Maria, Gabriela Șandru, Takács Ildikó, părinții elevilor claselor a II-a S.B.S. și I B.

Așadar, „Dacă e Martie… e Creangă”, la ‘Secția da Artă a Bibliotecii Județene Mureș, manifestare ce are loc în ziua a 5-a a lunii curente, în clădirea Teleki din Târgu-Mureș.

Dorin Borda în cotodianul„Cuvântul liber”, XXI, nr. 43 din 4 martie 2009

Articole similare

Lansarea volumului „Protopopul Ariton M. Popa” de Maria Dan

Lansarea volumului „Protopopul Ariton M. Popa” de Maria Dan la ReghinLansarea volumului „Protopopul Ariton M. Popa” de Maria Dan la Reghin

Lansarea volumului „Protopopul Ariton M. Popa”, de Maria Dan la Reghin În imagine de la stânga: Eugeniu Nistor-Uniunea Scriitorilor din România, filiala Târgu-Mureș, Dimitrie Poptămaș-Biblioteca Județeană Mureș, autoarea Maria Dan,