Vizită metodică – Biblioteca Municipală Târnăveni, aprilie 2019

Vizită metodică - Biblioteca Municipală Târnăveni, aprilie 2019

Scopul vizitei: Desfășurarea proiectului „Ora să ȘTIM” în bibliotecile din județul Mureș

În cadrul proiectului „Ora să ȘTIM”, destinat preșcolarilor și elevilor, astăzi, 5.04.2019, la Biblioteca Municipală Târnăveni, elevilor clasei a III-a A de la Școala Gimnazială„Traian”, însoțiți de doamna învățătoare Liliana Simon, le-a fost citită povestea „În adâncul oceanului” din seria „Autobuzul magic”.

Ca întotdeauna, în cadrul acestor „lecturi” biblioteca din Târnăveni le-a oferit elevilor și posibilitatea de a face experimente legate de subiectul lecturii care tocmai a fost parcursă.

De data aceasta, elevilor li s-a făcut o demonstrație legată de diferența dintre densitatea apei dulci și cea a apei sărate, prin scufundarea câte unui ou în fiecare tip de apă. S-a constatat că oul scufundat în apă sărată a plutit în timp ce oul scufundat în apă dulce s-a dus la fundul recipientului.

De asemenea, li s-a arătat o machetă a oceanului, alcătuită din nisip, scoici, animăluțe și plante ce trăiesc în mare etc.

La finalul lecției experiment, elevii și-au confecționat (individual), peștișori colorați din sârme flaușate, pompoane și ochișori colorați.

Bibliotecarele care au organizat întâlnirea și au gândit activitățile: Petruța Virca, Marinela Cozac, Simona Pătru și Emilia Aldea.

Articole similare