Centenarul Vasile Netea la Deda

Centenarul Vasile Netea la Deda

Zilele culturale „Vasile Netea” au continuat la Deda, frumoasa localitate de la poalele Călimanilor unde s-a născut, a copilărit și unde și-a găsit întotdeauna un răgaz pentru a se bucura de reîntâlnirea cu cei apropiați, fie rudenii sau săteni,amintiri sau întâmplări și pitoreștile locuri de neuitat.

Cu sprijinul administrației locale sub directa îndrumare și organizare a doamnei Lucreția Cadar, primar al comunei, aici, am trăit momente cu adevărat înălțătoare, memorabile.

Sărbătoarea Întâmpinării Domnului (2 februarie) a primit dublă semnificație prin cinstirea centenarului „Vasile Netea”, pentru sufletul căruia ne-am rugat împreună cu preoții locali, am depus coroane și flori la mormântul din curtea bisericii unde își doarme somnul de veci, dup care, în sala mare a Casei de Cultură, arhiplină, clocotitoare au fost derulate evocări, comunicări și amintiri legate de viața și activitatea cărturarului.

Tot cu acest prilej, Fundația „Amfiteatru” din București a prezentat proiectul ”Centrul regional de resurse în turism” având ca sursă de documentare lucrarea lui Vasile Netea, Mureșul superior vatră de cultură românească.

Activitățile de la Deda s-au bucurat în încheiere de un instructiv program artistic susținut de Grupul Școlar „Vasile Netea” din localitate.

Articole similare

Decernarea distinției „PRO LIBRO SENATOR” lui Jánosházy György și Dimitrie Poptămaș

Decernarea distinției „PRO LIBRO SENATOR” lui Jánosházy György și Dimitrie PoptămașDecernarea distinției „PRO LIBRO SENATOR” lui Jánosházy György și Dimitrie Poptămaș

Azi, 16 noiembrie 2007, la Secția documentară a Bibliotecii Județene Mureș, a avut loc festivitatea de acordare a diplomei de onoare „Pro Libro Senator” unor personalități ale culturii, științei și