Centenarul Vasile Netea la Deda

Centenarul Vasile Netea la Deda

Zilele culturale „Vasile Netea” au continuat la Deda, frumoasa localitate de la poalele Călimanilor unde s-a născut, a copilărit și unde și-a găsit întotdeauna un răgaz pentru a se bucura de reîntâlnirea cu cei apropiați, fie rudenii sau săteni,amintiri sau întâmplări și pitoreștile locuri de neuitat.

Cu sprijinul administrației locale sub directa îndrumare și organizare a doamnei Lucreția Cadar, primar al comunei, aici, am trăit momente cu adevărat înălțătoare, memorabile.

Sărbătoarea Întâmpinării Domnului (2 februarie) a primit dublă semnificație prin cinstirea centenarului „Vasile Netea”, pentru sufletul căruia ne-am rugat împreună cu preoții locali, am depus coroane și flori la mormântul din curtea bisericii unde își doarme somnul de veci, dup care, în sala mare a Casei de Cultură, arhiplină, clocotitoare au fost derulate evocări, comunicări și amintiri legate de viața și activitatea cărturarului.

Tot cu acest prilej, Fundația „Amfiteatru” din București a prezentat proiectul ”Centrul regional de resurse în turism” având ca sursă de documentare lucrarea lui Vasile Netea, Mureșul superior vatră de cultură românească.

Activitățile de la Deda s-au bucurat în încheiere de un instructiv program artistic susținut de Grupul Școlar „Vasile Netea” din localitate.

Articole similare