Hai cu o carte la festival!

Hai cu o carte la festival

Consiliul Județean Mureș în parteneriat cu Biblioteca Județeană Mureș lansează proiectul „Hai cu o carte la festival!”

Proiectul se va derula anual cu ocazia Festivalului Văii Mureșului și a Festivalului Văii Gurghiului și, în cadrul acestuia, participanții și vizitatorii celor două evenimente vor avea posibilitatea să doneze cărți pentru bibliotecile publice și școlare din comunitățile rurale de pe cele două văi.

Evenimentul de lansare a avut loc în perioada 28-29 Iulie 2018 pe Platoul „La Alei” din comuna Răstolița, tradiționalul loc de de desfășurare a Festivalului Văii Mureșului.

Pe întreaga durată a festivalurilor, participanții și vizitatorii vor avea posibilitatea să doneze o carte (minim) pentru bibliotecile publice și școlare de pe cele două văi. Acestea se vor primi la căsuța Consiliului Județean Mureș din cadrul satului alegoric între orele 10.00 și 18.00. Cei care doresc să ofere cărți, dar nu pot ajunge la festival, sunt așteptați fie la Biblioteca Județeană în perioada premergătoare evenimentului, fie la biblioteca beneficiară.

Cărțile donate pot fi în limba română, maghiară, engleză, germană și trebuie să fie într-o stare bună, astfel încât ele să poată fi apoi utilizate de cititori. Sunt așteptate și bine primite cărți din toate domeniile cunoașterii și pentru toate vârstele.

Articole similare