Lansare de carte „Mai bine pentru cei mulți” de Vasile Boloș

pro libro senator - Elena Mihu

Joi, 8 ianuarie a.c., la Salonul Tonitza din Hotelul Continental din Targu-Mures, a avut loc un eveniment important pentru cultura mureseana. Este vorba de lansarea lucrarii „Mai bine pentru cei multi” a profesorului universitar doctor inginer Vasile Bolos. Așa cum spunea conf. univ. dr. Corina Teodor, director al Bibliotecii Judetene Mures, organizatoarea evenimentului, aceasta lansare constituie „un exercitiu al cunoasterii, într-o cunoastere a unui experiment politic într-o cunoastere a domniei sale.”

La eveniment a participat un numeros public format din sociologi, oameni politici și de cultura, vorbitoarea facand o caracterizare a lucrarii pe care domnul prof. univ. dr. ing. Vasile Bolos a conceput-o și pe care cu acest prilej o lanseaza în arealul culturii muresene. După cuvantul rostit de organizator, a luat cuvantul domnul Florin Ciotea, sociolog, care, referindu-se la „Mai bine pentru cei multi”, arata ca este cuprins de mari emotii fiindca este legat de autor și aceasta „carte nu este una obisnuita, este o carte scrisa de un inginer, produsa cu resurse proprii, mentale, afective etc., în special pentru toți cei care se regasesc prin numele lor, prin actiunile lor, bune sau rele, între copertile acestei carti.”

Asupra acestei lucrari și-a spus apoi parerea domnul ing. Ovidiu Natea, coleg de partid cu autorul lucrarii. În cuvantul sau, vorbitorul spunea: „După stiinta mea, este prima asemenea publicatie referitoare la activitatea unui partid sau a unui segment dintr-un partid politic important, după anul 1990, în zona noastra.”

Vorbitorul nu a ocolit unele convulsii care au avut loc în ultimele luni în organizatia mureseana, oprindu-se și asupra unora dintre consecintele nefaste ale incalcarii protocolului cu PUNR de catre noua conducere. A urmat, în finalul evenimentului cultural, prof. univ. dr. Iulian Boldea, coleg cu autorul lucrarii, care în alocutiunea sa nu s-a referit la aspectele politice prezente în carte, ci a facut referiri la cateva calitati publicistice ale autorului.

Continuandu-și prezentarea, vorbitorul spunea despre carte ca „Mai bine pentru cei multi” ca are o valoare documentara. În incheiere, a luat cuvantul autorul lucrarii, explicand care au fost motivatiile care l-au determinat sa scrie aceasta carte.

A multumit tuturor celor care au raspuns invitatiei și a incheiat prin acordarea obisnuitelor autografe.

Articole similare

Lansarea volumului „Protopopul Ariton M. Popa” de Maria Dan

Lansarea volumului „Protopopul Ariton M. Popa” de Maria Dan la ReghinLansarea volumului „Protopopul Ariton M. Popa” de Maria Dan la Reghin

Lansarea volumului „Protopopul Ariton M. Popa”, de Maria Dan la Reghin În imagine de la stânga: Eugeniu Nistor-Uniunea Scriitorilor din România, filiala Târgu-Mureș, Dimitrie Poptămaș-Biblioteca Județeană Mureș, autoarea Maria Dan,

Lansare de carte Liliana Moldovan își lansează cartea „Indiscreții în bibliotecă”

Lansare de carte Liliana Moldovan își lansează cartea „Indiscreții în bibliotecă”Lansare de carte Liliana Moldovan își lansează cartea „Indiscreții în bibliotecă”

Biblioteca Judeţeană Mureş are plăcerea să anunţe apariţia primului volum de specialitate publicat de un angajat al acestei instituţii. Volumul intitulat „Indiscreţii în bibliotecă” de Liliana Moldovan este o antologie