Întâlnire metodică – Răstolița – martie 2014

Întâlnire metodică – Răstolița – martie 2014

La întâlnirea metodică regională organizată de Melania Suciu, bibliotecar-metodist la Biblioteca Județeană Mureș, desfășurată la Răstolița, au participat 3 bibliotecare de la: Biblioteca Comunală Răstolița – Mirela Alexandrescu; Biblioteca Comunală Deda – Ana Ghidiu, Biblioteca Comunală Lunca Bradului – Cristina Moldovan.

Cu această ocazie s-a explicat modul de organizare și desfășurare a întâlnirilor metodice zonale, a fost prezentat: pagina web a BJM, calendarul lunar cu evenimente, pagina compartimentului metodic, revista online „Biblioteci mureșene” și s-a insistat pe modul de comunicare și îmbunătățirea acesteia.

Bibliotecarii au discutat importanța rapoartelor de activitate, în baza cărora se poate face o evaluare a activității bibliotecilor din județ, se poate discuta modul de organizare a unei activități, se pot face schimburi de idei privind anumite activități de succes.

Este nevoie de asistență tehnică pentru prezentarea gestiunii de bibliotecă (RI, RMF), clasificare, prelucrare, precum și pentru sistemul automatizat la Deda.

Bibliotecarele sunt de părere că aceste întâlniri sunt utile și consideră inițiativa organizării acestora, benefică pentru ele și pentru activitatea lor profesională.

Articole similare