„Porni Luceafărul…”

„Porni Luceafărul...”

Cu gândul la Mihai Eminescu, sub genericul „Porni Luceafărul…” (ediția XXIII), la Biblioteca Județeană Mureș s-au organizat două momente distincte.

Astfel, joi, 15 ianuarie 2009, ora 1030, a avut loc medalionul literar-muzical „Universul Eminescu”, organizat la Secția de Artă (în clădirea Bibliotecii Teleki-Bolyai).

Activitatea a fost realizată în colaborare cu elevii clasei a II-a de la Școala Generală nr. 2, îndrumați de doamna învățătoare Zita Rusu.

Elevii au participat la un concurs de creație și un concurs de recitări din poeziile marelui poet, sub îndrumarea doamnei bibliotecare Anica Masca, de la Secția pentru copii; de asemenea, școlarii au audiat din creațiile eminesciene (muzică și poezie) o selecție alcătuită de Angela Macarie, bibliotecara secției de Artă, și au vizionat o expoziție din colecțiile de albume ale secției, intitulată „Eminescu văzut de artiști”.

Tot joi, 15 ianuarie, de la ora 15, la secția documentară din str. Enescu, nr. 2, sub genericul „Peregrinări eminesciene”, în „regia” bibliotecarei Dana Haja a avut loc o călătorie imaginară prin biografia lui Eminescu, în care s-au lăsat antrenați cu bucurie elevi de la Liceul Pedagogic și de la Colegiul „Al. Papiu Ilarian”, îndrumați de doamnele profesoare Dana Matache, Maria Todea, Luminița Boboc și Florina Moldovan.

Articole similare