Sărbătorirea unui an de la înfiinţarea Bibliotecii “Târgu-Mureș” din Chișinău

Discursul dlui Dimitrie Poptamas Chisinau

Sărbătorirea unui an de la înfiinţare a avut loc în cadrul Zilelor Chisinăului – 97 (1-7 oct.), biblioteca marcând activităţi specifice în zilele de 2 şi 3 octombrie.

La deschiderea acestora au răspuns invitaţiei Departamentului Culturii de pe lângă Primăria din Chisinău, Alexandru Petru Frătean, vicepresedinte al Consililui Judeţean Mureş şi Eugen Crisan, viceprimar al Târgu-Mureş ului, care au apreciat actul de responsabilă cooperare culturală.

Au fost de faţa Cornel Moraru, consilier cultural sef al Inspectoratului de Cultură al Judeţului Mureş şi Marin Sara, directorul Bibliotecii “Petru Maior” din Reghin.

Cu acest prilej a fost oferită o nouă donaţie de carte de aproape 2.000 volume, obiecte de artă şi muzicale, produse de prestigioasele firme Mureş ene S.C. PRODCOMPLEX S.A. Târgu-Mureş şi S.C. HORA S.A. din Reghin, precum şi o însemnată cantitate de integrame, editate de S.C. TAVIS-COM SRL Târgu-Mureş, pentru a fi difuzate gratuit cititorilor.

Deschiderii oficiale i-au urmat lansări de cărţi între care menţionam: Ştefan cel Mare – album, Onisifor Ghibu, Gânduri despre Basarabia.

Dumitru Fusu – cunoscut actor, prezent cu un recital Eminescu la Târgu-Mureş, Mai singur decât cel nenăscut; Cornel Moraru.

Obsesia credibilităţii; Grigore Jitaru. Blazoane domneşti din Tara Românească şi Moldova (sec.12-15): Alexe Rau, directorul Bibliotecii Naţionale din Moldova, Uniluconul s.a. în prezenţa unor valorosi editori cum sunt Ioan Mânascurta şi Iurie Colesnic.

Articole similare

Ediţia facsimilată a manuscriselor lui Mihai Eminescu 2009

Eminescu a trecut Prutul fără viză şi a ajuns la Biblioteca „Târgu-Mureş” din ChişinăuEminescu a trecut Prutul fără viză şi a ajuns la Biblioteca „Târgu-Mureş” din Chişinău

La sfârşitul lunii septembrie, presa românească îşi expunea părerea în legătură cu dorinţa televiziunilor din România de a trece Prutul şi de a constitui posturi de televiziune româneşti în Moldova.