„Biblioterapia prichindeilor”

Cuibul Democrației - "Biblioterapia Prichindeilor"

În data de 19 aprilie a avut loc la „Cuibul Democraţiei” o ediţie specială a proiectului „Biblioterapia prichindeilor”.

Au fost invitaţi, în cadrul programului naţional „Şcoala Altfel”, elevii din clasa a III-a B de la Şcoala Gimnazială nr. 7 din Tîrgu Mureş, conduşi de doamna învăţătoare Rodica Precup. Activitatea susţinută de bibliotecara Adina Mureşan, coordonatorul de proiect, şi de bibliotecara Melania Suciu a început cu vizionarea unui film „Fantasticele cărţi zburătoare ale domnului Morris Lessmore” din care copiii au înţeles importanţa cărţilor în viaţa lor.

S-a continuat într-o atmosferă lejeră citirea unor poveşti, având loc şi discuţii pe baza acestora în care copiii au vorbit despre curaj, responsabilităţi, încredere în sine şi prietenie. La citirea acestor poveşti au contribuit şi ei cu mult entuziasm. Către sfârşitul activităţii copiii au desenat prima dată cu ochii închişi, ceea ce a stârnit multe râsete, iar după aceea au desenat şi colorat la alegerea lor din ceea ce s-a citit, provocându-le astfel imaginaţia.

Copiii s-au simţit foarte bine, au fost foarte atenţi şi interesaţi, dar s-au şi amuzat pe tot parcursul activităţii.

Articole similare

Cuibul Democrației - Analiza performanței instituțiilor publice

Întâlnire de prezentare și dezbatere a rezultatelor „Analizei performanței instituțiilor publice”Întâlnire de prezentare și dezbatere a rezultatelor „Analizei performanței instituțiilor publice”

Lansarea „Cuibului democrației” a avut loc în data de 3 februarie 2016, cu începere de la ora 17:00, în prezența membrilor grupului de voluntari, a publicului dornic să se informeze