Secția de împrumut literatură

Etajul I

L-V: 9:00-20:00

Secția este situată la etajul I al Palatului Culturii și oferă cărți de beletristică din toate genurile literare, în limbile română, maghiară, engleză, franceză, germană ș.a.m.d., lucrări de lingvistică, de învățare a unor limbi străine și diverse rafturi tematice (literatură SF, romane de aventuri, polițiste, thrillere, pentru adolescenți și tineret, romane de relaxare etc.).

Secția dispune de un fond cu lucrări de referință specifice, constând din dicționare, lexicoane, ghiduri de conversație, publicații care nu se împrumută la domiciliu.

Este probabil una dintre cele mai frecventate secții ale Bibliotecii, literatura fiind preferată de cititori, indiferent de activitatea zilnică sau de specializarea profesională. În plus, prin bibliografia școlară oferită, secția contribuie masiv la derularea în cele mai bune condiții a procesului de învățământ.

Instrumente de informare

Dintre serviciile pe care noi vi le asigurăm gratuit

Catalog analitic pe subiecte din domeniile:

gramatică și lingvistică

critică literară

folclor literar

ghiduri de conversație

literatură română

literatură maghiară

literatură universală

literatură adolescenți și tineret

cărți de aventuri

literatură SF

romane de relaxare

și altele

Accesul la raft se face pe baza permisului de intrare eliberat la înscrierea ca utilizator al bibliotecii. Permisul este valabil pe o perioadă de 5 ani, cu condiția să fie vizat anual și este netransmisibil.

Activitatea în cadrul secției se desfășoară pe baza regulamentului intern de funcționare.

Serviciile sunt asigurate de bibliotecarii secției, amabili și dedicați meseriei lor.