Secția „de carte tehnico-științifică”

L, Mi, V: 9:00-15:00 / Ma, J: 13:00-20:00

Înfiinţată în anul 1974 din dorinţa de a separa fondul de carte științifică de cel beletristic, secţia a ajuns astăzi la peste 35.000 de volume. Este situată în Palatul Culturii, pe latura dinspre centrul orașului.

Oferă un fond bogat de carte din toate domeniile științelor exacte: piața muncii, inginerie, informatică, management, marketing, economie, cultura plantelor, reparații casnice, industria constructoare de mașini etc. Cuprinde, de asemenea, o mare parte din cercetările cadrelor didactice universitare de formație tehnică.

Este frecventată în mod special de profesioniști și de cercetători în domeniul științelor, dar oferă informații de bază și privind activitatea de zi cu zi sau cunoștințe generale din diverse domenii de activitate.

Catalog analitic pe subiecte din domeniile:

electronică

electrotehnică

informatică

management

construcții de mașini

marketing

În sprijinul elevilor

Pentru a veni în sprijinul elevilor la întocmirea referatelor, ținem la zi fișierul analitic „Personalități ale științei și tehnicii românești și universale” . Utilizatorul este punctul de plecare și punctul de sosire a fiecărei activități. În acest context, secția și-a diversificat activitățile pentru utilizatori. Alături de serviciile tradiționale – catalogul alfabetic, catalogul sistematic, catalogul analitic pe subiecte, fișierul „Personalități”, catalogul „Noutăți”- se dezvoltă și serviciile moderne – avem în vedere baza de date.

Tehnologii informaționale

Tehnologiile informaționale îi determină pe utilizatori să-și regândească cererile de informare. Se observă că cititorii vin la bibliotecă pentru a căuta informații într-o problemă personală, și nu numai cu scop cultural sau educativ. Biblioteca îi ajută să obțină cele mai variate informații: legislație, piața muncii, inginerie, informatica, management, marketing, economie, cultura plantelor, reparații casnice. Instrumentele de informare îi pun la curent cu tot ce doresc să afle.

Tot mai mulți utilizatori consultă baza de date și sunt familiarizați cu Internetul. Pentru acești utilizatori, documentarea cu instrumente electronice este mai familiară decât documentarea tradițională; asemenea utilizatori reprezintă o provocare pentru bibliotecari.

Nu numai tehnologiile sunt într-o continuă schimbare, ci și nevoile utilizatorilor. Viitorul bibliotecii depinde de serviciile noi oferite beneficiarilor. Bibliotecarul de la secție nu este numai un bun cunoscător al fondului de carte, ci și un specialist în transmiterea informațiilor. El este un intermediar între publicații și mijloacele de regăsire a acestora. Un bibliotecar amabil, competent, dispus să-și apere meseria, este conștient că de activitatea sa depinde în mare măsură succesul în învățământ sau în alte domenii, bazate pe informațiile din bibliotecă.

Instrumente de informare

Dintre serviciile pe care noi vi le asigurăm gratuit

Accesul la raft se face pe baza permisului de intrare eliberat la înscrierea ca utilizator al bibliotecii. Permisul este valabil pe o perioadă de 5 ani, cu condiția să fie vizat anual și este netransmisibil.

Activitatea în cadrul secției se desfășoară pe baza regulamentului intern de funcționare.

Serviciile sunt asigurate de bibliotecarii secției, amabili și dedicați meseriei lor.