Secția „Biblioteca copiilor”

L-V: 9:00-20:00

Secția este situată în impozantul Palat al Culturii, cu intrare dinspre Piața Trandafirilor, și deține un fond de peste 45.000 de volume.

Biblioteca Copiilor Târgu Mureș

A vorbi despre o secție pentru copii a unei biblioteci înseamnă a cuprinde sub aceeași cupolă amintirile legate de momentele unice ale vârstei – prima jucărie, primul basm, unde eroii sunt aproape reali și, de ce nu?, prima carte pe care n-o uiți niciodată.

Aici descoperi două lumi mirifice: lumea plină de surprize a copiilor și minunata lume a cărților.

Secția pentru copii este organizată în așa fel încât activitatea ei să nu se limiteze doar la împrumutul de publicații, ci să-și asume rolul de centru cultural – adică să fie atât spațiu de formare a cititorilor, cât și spațiu al evenimentelor culturale pentru micii utilizatori (ateliere pe diverse tematici, programe de vacanță și nu numai, lectură cu voce tare, întâlniri cu scriitori și lansări de cărți, expoziții, etc.).

carti_copil_dragoste

Ea este vizitată de cititori de cea mai fragedă vârstă, aceștia fiind ajutați să urce multitudinea de trepte ale inițierii și pătrunderii în tainele activității cu cartea. Beneficiarii acestei secții sunt: copiii cu vârsta cuprinsă între 0-14 ani (preșcolarii, elevii școlilor gimnaziale), dar și liceenii – în special cei care studiază la Liceul Pedagogic – studenții de la Litere și, nu în ultimul rând, cadrele didactice, care pot derula activități educative cu clasele pe care le coordonează.

Biblioteca Copiilor Mures
Biblioteca Copiilor Mures
Biblioteca Copiilor Mures
Biblioteca Copiilor Mures

Activitățile culturale îi ajută pe copii să devină pasionați de lectură, le modelează caracterul și alte trăsături de personalitate: dezvoltarea creativității prin eseurile create de ei, stimularea fanteziei prin desene și picturi, cultivarea aptitudinilor artistice prin spectacolele oferite pentru ei de adulți, dar și de către alți copii.

Există o tradiție de colaborare cu majoritatea instituțiilor de învățământ preuniversitar din județul Mureș, în baza căreia Biblioteca Copiilor răsună permanent de bucuria celor mici.

Activitate în cadrul Bibliotecii Copiilor - Biblioteca Județeană Mureș

Pentru realizarea oricărui tip de activitate cu specific pentru copii, se ține seama de următorele particularități:

Instrumente de informare

Dintre serviciile pe care secția le asigură, amintim

Accesul la raft se face pe baza permisului de intrare eliberat la înscrierea ca utilizator al bibliotecii. Permisul este valabil pe o perioadă de 5 ani, cu condiția să fie vizat anual și este netransmisibil.

Activitatea în cadrul secției se desfășoară pe baza regulamentului intern de funcționare.

Serviciile sunt asigurate de bibliotecarii secției, amabili și dedicați meseriei lor.