Centenarul Vasile Netea

Centenarul Vasile Netea

Sub auspiciile Institutului de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Șincai” al Academiei Române, Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș, Biblioteca Județeană Mureș, Fundația Culturală „Vasile Netea” și Primăria Comunei Deda (Mureș) a avut loc la Târgu-Mureș deschiderea „Zilelor Culturii Vasile Netea” prilejuite în acest an de centenarul nașterii cărturarului.

Deschiderea Simpozionului omagial de la Târgu-Mureș a avut loc la 1 februarie 2012, în Sala mare de ședințe a Prefecturii Județului Mureș.

Aprecierile Instituției Prefectului au fost prezentate de șeful de cabinet al acesteia domnul Mircea Muntean. Mesaje și alocuțiuni prilejuite de eveniment au fost rostite din partea unor invitați, a organizatorilor, după care personalități ale vieții științifice istorice și culturale au susținut comunicări privitoare la viața și activitatea celui care era apreciat de către contemporanii săi un adevărat „Iorga al Transilvaniei”.

În dupămasa aceleași zile, Simpozionul si-a continuat lucrările la Universitatea „Petru Maior”. A doua zi a fost oferită consătenilor săi din Deda, localitatea natală pe care a iubit-o atât de mult.

Articole similare