„Occupy Libraries – Biblioteca Ta, Comunitatea Ta!”

Cuibul Democratiei - Occupy Libraries

În perioada 12-13 aprilie 2016 s-a desfășurat conferința de încheierea a proiectului „Al treilea spațiu al cetățeniei active”, „OCCUPY LIBRARIES – BIBLIOTECA TA, COMUNITATEA TA!”.

Cu această ocazie s-au organizat ateliere cu grupul de bibliotecari formatori implicați în proiect (din 14 județe) și grupul de transfer (din 10 județe), separat și împreună, pentru transferul de resurse și bune practici, de la grupul implicat în proiect spre celălalt grup. În 13 aprilie s-au desfășurat sesiunile în plen. În prima sesiune plenară: „Cum facem loc schimbării? – spații, participare, proces” reprezentanții celor 14 biblioteci județene partenere în proiect (București, Bihor, Bistrița, Brașov, Cluj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vrancea) au prezentat felul în care s-au realizat cuiburile în bibliotecile lor.

În sesiunea a doua plenară: „Bibliotecile, locul de unde începe schimbarea” au fost invitați și au luat cuvântul: Camelia Crișan (director executiv, Fundația Progress), Claudia Șerbănuță (manager, Biblioteca Națională a României), E. S. Tove Bruvik Westberg (ambasadoarea Regatului Norvegiei în România și Moldova), Vlad Alexandrescu (ministrul culturii), Mihai Lisețchi (secretar de stat la Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic), Olga Napiontek (director executiv, Civis Polonus), Sarah Wingate Gray (Research Fellow, Universitatea Oxford), Oana Marinescu (Founder & Managing Director, OMA Vision).

Astfel s-a încheiat un proiect care a încercat și, a reușit sper, să apropie comunitatea de bibliotecă și să deschidă și mai mult biblioteca spre comunitate.

Articole similare

Cuibul Democrației - Analiza performanței instituțiilor publice

Întâlnire de prezentare și dezbatere a rezultatelor „Analizei performanței instituțiilor publice”Întâlnire de prezentare și dezbatere a rezultatelor „Analizei performanței instituțiilor publice”

Lansarea „Cuibului democrației” a avut loc în data de 3 februarie 2016, cu începere de la ora 17:00, în prezența membrilor grupului de voluntari, a publicului dornic să se informeze