Întâlnire metodică – Târgu Mureș – 17 ianuarie 2019

Întâlnire metodică - Târgu Mureș - 17 ianuarie 2019

Joi, 17 ianuarie, la Biblioteca Județeană Mureș, a avut loc întâlnirea bibliotecarilor din județ, în cadrul proiectului „Ora să ȘTIM”, care este parte a inițiativei europene Volunteer Readers Romania / Cititori voluntari Romania.

Din partea Fundației PROGRESS a participat la întâlnire Ovidiu Ana. Partenere ale acestui proiect alături de Biblioteca Județeană Mureș sunt bibliotecile publice din următoarele localități: Iernut, Luduș, Târnăveni, Reghin, Sărmașu, Albești, Adămuș, Breaza, Ibănești, Chiheru de Jos, Răstolița, Vătava.

Finanțator al proiectului este Deutsche Telekom Stiftung, cu co-nfinanțare în natură la bibliotecile publice din România. Acest proiect urmărește crearea unui serviciu nou de bibliotecă, și se adresează publicul foarte tânăr (3 – 11 ani).

Încercăm astfel să stârnim tinerilor interesul pentru ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) și în același timp, să le dezvoltăm limbajul și abilitățile de citire, prin activitatea de citire cu voce tare.

Bibliotecarele prezente la eveniment au urmărit cu mare interes prezentările susținute de Ovidiu Ana și de colega noastră Melania Suciu, care a organizat și moderat această activitate la Biblioteca Județeană, dar au și participat activ, la partea practică a activității.

Articole similare