"ROBOTISTICA" – Clubul CodeKids de la Biblioteca Județeană Mureș

2023 CodeKids "ROBOTISTICA" - Biblioteca Județeană Mureș

Cu entuziasm și realizări notabile, se încheie primul an al programului educațional CodeKids, desfășurat cu succes în cadrul Bibliotecii Județene Mureș. Acest club de programare pentru copii a devenit un pol de excelență în promovarea cunoștințelor digitale și a gândirii informatice printre cei mici.

2023 Clubul CodeKids - ROBOTISTICA - Biblioteca Județeană Mureș

Printre numeroasele activități derulate în decursul anului 2023, elevii au avut oportunitatea de a se iniția în programarea pe platforma Code.org, descoperind secretele limbajului de programare și dobândind abilități esențiale în acest domeniu în continuă expansiune. Proiectul "Școala verde din viitor" a reprezentat un ciclu captivant de 15 activități, în cadrul cărora fiecare participant a primit o piesă din puzzle-ul cunoștințelor, contribuind astfel la construirea unei viziuni complete asupra tehnologiei și a impactului acesteia în societate.

De asemenea, elevii au explorat lumea fascinantă a animațiilor și a jocurilor cu ajutorul programului Scratch, dezvoltându-și creativitatea și abilitățile tehnice într-un mod interactiv și distractiv. În cadrul activităților creative și de bricolaj, copiii au avut ocazia să-și pună în practică imaginația și să creeze proiecte originale, consolidându-și astfel spiritul inovator.

Clubul "ROBOTISTICA" numără în prezent 11 membri activi, iar rezultatele lor remarcabile au fost recunoscute prin promovarea cu brio în clasa de avansați, pășind astfel în anul al doilea al proiectului cu succes și angajament continuu.

2023 CodeKids "ROBOTISTICA" - Biblioteca Județeană Mureș

În permanență, bibliotecara Melania Suciu este un coordonator remarcabil al proiectului contribuind semnificativ la succesul și evoluția acestuia. Această evoluție nu ar fi fost posibilă fără sprijinul și colaborarea strânsă cu Fundația Progress, partenerul care a implementat cu succes acest proiect educativ.

Acest prim an reprezintă doar începutul unei călătorii fascinante în lumea programării și a tehnologiei pentru cei mici, iar Clubul CodeKids se angajează să continue să inspire și să formeze viitoarea generație de inovatori și creatori digitali. Prin implicarea lor activă și prin susținerea partenerilor, CodeKids rămâne un model de excelență în educația digitală pentru copii.

Articole similare