Centenarul Vasile Netea la Bistrița

Centenarul Vasile Netea la Bistrița

Din inițiativa criticului de artă Oliv Mircea, directorul Bibliotecii Județene și președinte al Uniunii Artiștilor Plastici Bistrița, la Galeria de Artă „Arcade-24” a avut loc, joi, o seară în care personalitatea culturală a cărturarului Vasile Netea a fost prezentată în întreaga-i splendoare.

Amfitrionul întâlnirii, Oliv Mircea, în cuvântul de încheiere a schițat un portret al celui sărbătorit, folosind și datele veritabilelor conferințe rostite, pentru evidențierea elanurilor și neliniștilor sufletești ale unui copil de țăran, ajuns scriitor, istoric, folclorist, publicist, răzbătător în cultură prin profunzimea preocupărilor, talent și slujirea exemplară a poporului său.

Articole similare

Citim cu voce tare - Biblioteca Județeană Mureș

Bilanț – Zilele de lectură împreună la Biblioteca Județeană Mureș – Capitolul 2024 – TEATRUL!Bilanț – Zilele de lectură împreună la Biblioteca Județeană Mureș – Capitolul 2024 – TEATRUL!

Bilanț: ”CITIM CU VOCE TARE!” Zilele de lectură împreună la Biblioteca Județeană Mureș. Capitolul 2024: TEATRUL! Și în acest an, maratonul de lectură cu voce tare desfășurat în zilele care