Cinema la bibliotecă

Cinema la Biblioteca Județeană Mureș

Data postării: 28 martie 2024

📽️A avut loc prima proiecție de 𝑪𝒊𝒏𝒆𝒎𝒂 𝒍𝒂 𝑩𝒊𝒃𝒍𝒊𝒐𝒕𝒆𝒄𝒂̆!

Am urmărit și discutat o varietate de 🎬scurtmetraje și ne-am bucurat de o experiență deosebită la 📚Bibliotecă.

Fiecare scurtmetraj a adus în prim plan 🎞️mesaje care au stârnit discuții interesante! Printre producțiile urmărite s-au numărat “El Tratamiento” (Spania) și “Trecut de ora 8” (România), prezentate în Sala Documentară, iar la Biblioteca Copiilor am avut parte de animații. 

🍿Mirosul și gustul de popcorn au întregit atmosfera!

𝗔𝘀̦𝘁𝗲𝗽𝘁𝗮̆𝗺 𝗰𝘂 𝗻𝗲𝗿𝗮̆𝗯𝗱𝗮𝗿𝗲 𝘂𝗿𝗺𝗮̆𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗲, 𝗰𝘂 𝗻𝗼𝗶 𝗳𝗶𝗹𝗺𝗲 𝘀̦𝗶 𝗳𝗹𝗼𝗿𝗶𝗰𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗽𝗼𝗿𝘂𝗺𝗯 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗲!🍿🎥🎞️📽️🎬🍿

Biroul de Informare și Relații Publice al Bibliotecii Județene Mureș

@bibliotecamures
@murescountylibrary

Data postării: 26 martie 2024

O nouă activitate prin care transformăm continuu biblioteca în al treilea spațiu al comunității.

Proiectul național “Cinema la Bibliotecă”, dezvoltat de Romania EduCaB în parteneriat cu Short Film Breaks, va fi prezent și în Tîrgu Mureș. Scopul acestui proiect este de a transforma bibliotecile publice în spații comunitare de socializare, cunoaștere și educație continuă, oferind momente de relaxare prin intermediul cinematografiei independente. Este o inițiativă ce aduce un suflu nou în mediul cultural, social și educațional, oferind comunității oportunitatea de a se reuni și de a descoperi noi perspective și idei prin intermediul filmului de scurt metraj. În județul Mureș, proiectul va fi derulat și la bibliotecile publice din comunele Albești și Ibănești.

Biblioteca Județeană Mureș își deschide astfel porțile comunității cu o nouă activitate prin care se definește ca un al treilea spațiu, neutru, un loc de întâlnire și conexiune. “Cinema la Bibliotecă” oferă o altă perspectivă asupra cunoașterii și o altă modalitate de vizionare: scurtmetraje independente, cu ocazia de a le discuta cu ceilalți, într-un cadru diferit față de cinematograf sau televizor.

Cinema la Biblioteca Județeană Mureș

Proiecțiile de debut vor avea loc miercuri, 27 martie 2024, începând cu ora 18:00. Am pregătit o selecție specială de filme atât pentru cei mici (la Biblioteca Copiilor), cât și pentru adulți (la Sala Documentară).

Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum această inițiativă va contribui la consolidarea rolului bibliotecii în viața orașului nostru și la îmbogățirea experienței culturale a locuitorilor săi.

Link eveniment : https://fb.me/e/6B96GFZTI.

Biroul de Informare și Relații Publice al Bibliotecii Județene Mureș

@bibliotecamures
@murescountylibrary

Articole similare