Întâlnire metodică – Luduș – septembrie 2014

Întâlnire metodică – Luduș – septembrie 2014

La întâlnirea metodică regională organizată de Melania Suciu, bibliotecar-metodist la Biblioteca Județeană Mureș, desfășurată la Luduș în data de 18 septembrie, au participat bibliotecare și bibliotecari de la: Biblioteca Orășeneasă Luduș – Adela Cazacu, Angela Totu, Mariana Dancea; Biblioteca Orășenească Iernut – Dana Gurghian; bibliotecile comunale: Bogata – Kelemen Iosif; Chețani – Nița Cucerzan; Iclănzel – Simona Mureșan; Miheșu de Câmpie – Ana Sălăgean; Tăureni – Maria Daniela Luca; Valea Largă – Vasile Mileșan; Zau de Câmpie – Liliana Farkas.

S-au prezentat aspecte de la celelalte întâlniri metodice, problemele deja rezolvate, pagina web a compartimentului metodic cu tot ce este postat: tipizate, ghiduri, link-ul către o variantă online a CZU. S-a discutat despre revista electronică cu apariție anuală: „Biblioteci mureșene”.

S-au discutat temele pentru seminariile ce urmează a se desfășura ca formă de pregătire a bibliotecarilor și sprijin în activitatea specifică de bibliotecă: gestiunea de bibliotecă, prelucrare și clasificae zecimală, statistici. S-a făcut o scurtă instruire privind proiectul BaniIQ și s-a solicitat participarea și totodată utilizarea oportunităților oferite de acest proiect pentru dezvoltarea serviciilor de bibliotecă și diversificarea activităților care se desfășoară în bibliotecile publice.

Bibliotecarii consideră aceste întâlniri utile și consideră inițiativa organizării lor benefică pentru ei și pentru activitatea lor profesională. De asemenea, seminariile sunt considerate necesare.

Articole similare