Întâlnire metodică – Târgu Mureș – iunie 2018

Întâlnire metodică - Târgu Mureș - iunie 2018

Participanți: (conf. listei de prezență)
1. Biblioteca Comunală Adămuș: Margareta Indreica
2. Biblioteca Municipală Târnăveni: Petruța Virca, Simona Pătru (2)
3. Biblioteca Comunală Crăiești: Olivia Boalcă
4. Biblioteca Comunală Ceuașu de Câmpie: Abrám Enikö
5. Biblioteca Comunală Gănești: Márton Edith
6. Biblioteca Orășenească Ungheni: Elena Man
7. Biblioteca Orășenească Miercurea Nirajului: Suba Gyöngyi
8. Biblioteca Comunală Bălăușeri: Szőcs Enikő
9. Biblioteca Județeană Mureș: Melania Suciu, metodist

Total 10 persoane.

Discuțiile au început cu proiectele: EduCaB, BaniIQ și Banii pe net, oportunitățile de activități și dezvoltare pe care le oferă. La Adămuș se pare că cele două proiecte de educației financiară au succes.

Colegelor care au parcurs în întregime cursul „Prelucrarea documentelor de bibliotecă”, desfășurat în cadrul întâlnirilor metodice de pe parcursul anilor 2016-2017, le-au fost oferite certificatele de participare și competențe dobândite în cadrul pregătirii profesionale continue.

S-a discutat pe scurt despre statistica de bibliotecă, importanța ei, utilitatea statisticii zilnice de bibliotecă și de transmitere a datelor statistice solicitate de autorități, corecte și complete. S-a făcut o scurtă inițiere în programul Excel, specializat în organizarea datelor în liste și calcul tabelar.

Având în vedere complexitatea programului Excel și a faptului că multe baze de date sunt structurate în acest fel, precum și a faptului că este un program foarte util în bibliotecile mici, s-a considerat necesar să ținem un curs de lucru cu baze de date tip liste și calcul tabelar, cu începere de anul viitor.

Articole similare