Biblioteca Judeţenă Mureş - Filiala nr.1


Adresa: Târgu-Mureş, cartierul Aleea Carpaţi nr.51, jud. Mureş, cod poştal: 540311.
Telefon: 0365-882904
Bibliotecar Letiţia PopescuLetiţia Popescu
E-mail  
Program cu publicul:
Luni 13 - 19 Joi 8 - 16
Marti 8 - 16 vineri 8 - 16
Miercuri 13 - 19 Sâmbătă şi Duminică închis
Despre filială
 
   
   
   
   
   
   

 

Biblioteca Judeţenă Mureş - Filiala nr.1

 

 

Situarea

Situată în cartierul Aleea Carpaţi din Târgu-Mureş, filiala nr. 1 a a Bibliotecii Judeţene Mureş reprezintă una dintre filialele importante. Aici puteţi afla informaţiile curente privind condiţiile de înscriere şi împrumut, precum şi serviciile oferite de bibliotecă utilizatorilor săi.

Accesul se face pe baza permisului de intrare eliberat la înscrierea ca cititor al bibliotecii; permisul este valabil pe o perioadă de 5 ani, cu condiţia să fie vizat la începutul fiecărui an calendaristic.

 

 

 

Fondul de publicaţii

Fondul de publicaţii

 

Dispune de un fond de publicaţii de peste 25.000 de volume, organizat pe domenii, după sistemul accesului liber la raft.

La baza organizării fondului stă accesul liber la raft. Astfel, cea mai mare parte din fondul de carte este expus la rafturi cu acces liber. Documentele sunt aşezate după criteriul sistematico-alfabetic, locul fiecăruia fiind dat de cota cărţii.

Această modalitate de aşezare grupează lucrările cu acelasi conţinut tematic, iar domeniile înrudite pot fi alăturate.

 

Cititorii filialei nr. 1 sunt reprezentaţi în marea lor majoritate din elevi şi studenţi, unde numărul celor înscrişi se ridică la 460. Pensionarii (290), funcţionarii (160), intelectualii întregesc pe lângă muncitori şi tehnicieni numărul cititorilor. Cărtile cele mai solicitate sunt de literatură beletristică, lecturi şcolare obligatorii, dicţionare, enciclopedii şi lucrări de informare.

 

Fondul de carte existent la această filială respectă principiul multiculturalităţii şi răspunde nevoilor de lectură şi informare specifice beneficiarilor de naţionalitate română, maghiară şi germană.

Încercăm, astfel, să răspundem cerinţelor utilizatorilor care solicită documente specifice diferitelor categorii de utilizatori privind bibliografia şcolară şi cea universitară, promovarea unor examene, reorientarea profesională, legislaţie, tehnici manageriale, etc.

 

Periodic la sediul filialei au loc lansări de cărţi, expoziţii tematice.

 

 

alte imagini:

 

 

 

Instrumente de informare:

Menţiuni:

Activitatea noastră se desfaşoară în exclusivitate pe baza regulamentului interior de functionare, servirea utilizatorilor fiind asigurată de două schimburi al căror program de funcţionare este stabilit de către conducerea instituţiei.

Împrumutul se face prin acces liber la raft şi se pot împrumuta maximum 4 publicaţii.
Perioada de împrumut este de 14 zile. Atenţie! Nerespectarea termenului de restituire se penalizează!


 

 


©2003 Biblioteca Judeţeană Mureş