Colocviul profesional din anul acesta s-a desfășurat marți, 20 noiembrie, sub auspiciile Zilelor Bibliotecii Județene Mureș „Philobiblon mureșean”. Au participat 28 de bibliotecare și bibliotecari din bibliotecile publice și școlare din județ.
Ne-au onorat cu prezența și au susținut prezentări deosebite: domnul Dimitrie Poptămaș, fost director al Bibliotecii Județene Mureș și președinte al Fundației „Vasile Netea” și Diana Suciu studentă la canto clasic, anul I de masterat la Facultatea de Muzică din carul Universității Transilvania din Brașov.
Programul pregătit pentru colegii din județ a fost interesant, variat și bine apreciat.
A fost lansat nr. 7 al revistei „Biblioteci mureșene”, realizat de Melania Suciu. Au colaborat la realizarea acestui număr: Diana Suciu, studentă la canto clasic, anul I de masterat la Facultatea de Muzică din carul Universității Transilvania din Brașov; Kovács-G. György, Doina Vanca și Maria Merdar de la Biblioteca Județeană Mureș; Anca Ciotloș de la Biblioteca Comunală Albești; Margareta Indreica de la Biblioteca Comunală Adămuș și Emilia Aldea de la Biblioteca Municipală Târnăveni. Web-design-ul a fost asigurat de Alexandru Tcaciuc.
Privitor la proiectele implementate în județ de Biblioteca Județeană Mureș, au fost premiate de către metodist: Anca Ciotloș de la Biblioteca Comunală Albești pentru implicarea susținută în proiectul EduCaB și Margareta Indreica de la Biblioteca Comunală Adămuș pentru activitatea de educație financiară în comunitate prin proiectele BaniIQ și Banii pe net.
Sub genericul „Să ne cunoaștem personalitățile” au fost evocați: – Vasile Netea – prezentare susținută de domnul Dimitrie Poptămaș; – Simion C. Mândrescu – prezentare de Doina Vanca, bibliotecară la „American Corner”, compartiment al Bibliotecii Județene Mureș; – Bolyai Janos și Farkas – Kovacs György, conservator la Biblioteca Teleki-Bolyai; – Pr. Ilie Moldovan – prezentare de Anca Ciotloș, Biblioteca Comunală Albești; – Pompei Hărășteanu, bas român de renume internațional; prezentare susținută de Diana Suciu, studentă la canto clasic, anul I de masterat la Facultatea de Muzică din carul Universității Transilvania din Brașov.
Indira Toderel, șef birou informare și relații publice a prezentat „Marea Unire în presa vremii”, proiect prin care, pe site-ul web al instituției pot fi vizualizate aparițiile zilnice a trei publicații din anul 1918: Unirea, Ellenör și La Roumanie.
Întâlnirea din cadrul colocviului profesional s-a încheiat cu informații despre activitatea ANBPR și despre conferința asociației, organizată la Alba Iulia în prima jumătate a lunii noiembrie. Despre acestea ne-a vorbit Ramona Bândilă, președinta Filialei Mureș a ANBPR.