Lansare de carte „Prețul de achiziție al cărții românești în Transilvania în secolele XVI-XIX”

Lansare carte „Prețul de achiziție al cărții românești în Transilvania în secolele XVI-XIX”

Proaspăt inauguratul American Corner de la Târgu-Mureș, a găzduit marți, 21 februarie, o interesantă lansare de carte. Prima din acest an la sediul anterior amintit, volumul intitulat „Prețul de achiziție al cărții românești în Transilvania în secolele XVI-XIX”, îi aparține unui tânăr muzeograf reghinean, drd. Florin Bogd an și a apărut prin bunele oficii ale Editurii InfoArt Museum – ASTRA, din Sibiu.

Este un volum de specialitate care se adresează în mod deosebit unui public relativ restrâns, mai precis celui care se ocupă de cartea veche românească.

Volumul lansat oferă o nouă perspectivă de cercetare, respectiv răspândirea cărții românești din spațiul transilvănean înainte și după apariția tiparului în acest spațiu, precum și a evoluției în timp a prețului de achiziție a cărții românești.

Lansare carte „Prețul de achiziție al cărții românești în Transilvania în secolele XVI-XIX”

Este un demers meritoriu și original, al unui tânăr de perspectivă, fapt menționat de altfel și de vorbitori, drd. Monica Avram, director al Bibliotecii Județene Mureș (BJM), Dimitrie Poptămaș, fost director al BJM și Elena Mihu, cercetător științific, specialist în carte veche.

După ce a prezentat câteva repere din biografia tânărului autor, Monica Avram a arătat că ”Florin Bogdan este și un foarte bun profesionist în meseria pe care o face, aceea de muzeograf și am avut deosebita plăcere să conlucrăm anul trecut la un proiect comun, derulat în foarte bune condiții și cu rezultate maxime, dar trebuie să mai menționez și faptul că Florin Bogdan, în cercurile pe care le frecventează, este foarte apreciat pentru preocupările sale de cercetător, ceea ce-i deschide perspective deosebite pentru viitor.”

Lansare carte „Prețul de achiziție al cărții românești în Transilvania în secolele XVI-XIX”

Articole similare