Secţia Împrumut

Biblioteca Judeţeană Mureş Aspect din Secţia Împrumut
Aspect din Secţia Împrumut

 

Ocupând primele două niveluri din sediul central al Bibliotecii, Secţia Împrumut vă pune la dispoziţie un bogat fond enciclopedic de publicaţii de peste 100.000 de volume, repartizat în două săli:

La parterul clădirii, în camera 5, găsiţi literatura socioumană, incluzând publicaţii din domeniile: generalităţi, filozofie, psihologie, logică, etică şi morală, religie, sociologie, politică, relaţii internaţionale, economie, finanţe-bănci, pedagogie, etnografie, drept, medicină, sport, geografie, biografii, istorie şi altele.

Încăperea, de curând renovată (august 2005), mai luminoasă şi mai încăpătoare, vă oferă un ambient plăcut, mai ales că aici sunt organizate periodic expoziţii de artă plastică ale unor artişti locali.

 

 

 

 

 

Înapoi
alte imagini: 1, Biblioteca Judeţeană Mureş Aspect din Secţia Împrumut 2, Biblioteca Judeţeană Mureş Aspect din Secţia Împrumut 3. Biblioteca Judeţeană Mureş Aspect din Secţia Împrumut
Începutul paginii
Biblioteca Judeţeană Mureş Aspect din Secţia Împrumut literatură.
Aspect din Secţia Împrumut literatură.

 

La etajul I, în camera 56 veţi găsi cărţi de literatură beletristică, din toate genurile literare, în limbile română, maghiară, engleză, franceză, germană s. a.,  lucrări de lingvistică, de învăţare a unor limbi străine şi diverse rafturi tematice (literatură SF, romane de dragoste, cărţi ale editurii RAO).

Ambele compartimente dispun de un bine dotat fond cu lucrări de referinţă specifice, constând din dicţionare, enciclopedii, atlase, ghiduri, publicaţii care nu se împrumută la domiciliu.

Anual, secţia de împrumut pentru adulţi raspunde solicitarilor unui număr de 12 mii de utilizatori, care împrumută, în medie, 180 de mii de volume din toate domeniile oferite. Se efectuează în jur de 100 de mii de vizite anual, iar ca structură de vârsta, 70% dintre utilizatori sunt tineri, elevi şi studenti.

 

 

 

 

Înapoi
alte imagini: 1, Biblioteca Judeţeană Mureş Aspect din Secţia Împrumut literatură. 2, Biblioteca Judeţeană Mureş Aspect din Secţia Împrumut literatură. 3. Biblioteca Judeţeană Mureş Aspect din Secţia Împrumut literatură.
Începutul paginii

 

Instrumente de informare:

 • Buletinele cărţilor noi;
 • Cataloage sistematice;
 • Cataloage alfabetice pe autori şi titluri;
 • Fişiere tematice;
 • Calculator cu baza progresivă de date
  • Fondul de carte achiziţionat după 1995 se regăseşte în baza de date;
  • Informaţiile de natură legislativă pot fi obţinute cu ajutorul programului Lex Expert.

  Dintre serviciile pe care noi vi le asigurăm gratuit:

  • Eliberarea permisului de intrare cu explicarea conditiilor de înscriere şi împrumut;
  • Împrumutul la domiciliu al publicaţiilor. Aveţi acces liber la raft pentru aproximativ 75% din fond şi puteţi împrumuta până la patru publicaţii, pe un termen de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestuia de trei ori. Atenţie! Nerespectarea termenului de restituire se penalizează!
  • Rezervări de carte la cerere;
  • Acces liber la instrumentele de informare.

  Accesul se face pe baza permisului de intrare eliberat la înscrierea ca cititor al bibliotecii; permisul este valabil pe o perioadă de 5 ani, cu condiţia să fie vizat la începutul fiecărui an calendaristic.

  Activitatea noastră se desfaşoară în exclusivitate pe baza regulamentului interior de functionare, servirea utilizatorilor fiind asigurată de două schimburi al căror program de funcţionare este stabilit de către conducerea instituţiei.

  Serviciile sunt asigurate de bibliotecarii secţiei, amabili şi dedicaţi meseriei lor.

Înapoi
Începutul paginii

©2003 Biblioteca Judeţeană Mureş