Imagine Antet

Biblioteca Județeană Mureș - Cuibul democrației

Cuibul Biblioteca Județeană Mureș Compartimentul metodic - dr. Melania Suciu.
Sigla „Cuibului democrației”

Cuibul democrației

„Cuibului democraţiei” este organizată în urma implementării în Biblioteca Judeţeană Mureş a proiectului „Al treilea spaţiu al cetăţeniei active”.

„Al treilea spaţiu al cetăţeniei active” este un proiect finanţat prin Granturile SEE 2009 – 2014, din cadrul Fondului ONG România. Demarat în Iunie 2014 și implementat, în prezent, în 14 oraşe din ţară, proiectul „Al treilea spaţiu al cetăţeniei active” urmărește crearea unei rețele naționale de resurse (spații, formatori, grupuri de acțiune) accesibile oricui dorește să fie sau să devină cetățean activ.

Acest spațiu poate fi folosit GRATUIT de orice cetățean sau grup de cetățeni, ONG-uri, instituții publice și întreprinderi sociale.

Antreprenorii sau companiile pot beneficia de acest spațiu în măsura în care acestea organizează evenimente gratuite, deschise comunității sau care au drept scop dezvoltarea de proiecte cu valoare adăugată pentru comunitate.

Criteriul de rezervare a spațiului este „primul venit – primul servit” cu condiția respectării tuturor regulilor de înscriere. Atenție !!! - O organizație sau un grup care își desfășoară activitățile în Cuib, pot rezerva sala pentru cel mult 2 zile lunar, maxim 4 ore pe zi.

 

 

Tip fișier Observații Contact
Fișier PDF Calendarul anului curent Melania Suciu, Telefon: 0265-262631 int.13 sau0724-374853,0722-264540, e-mail: [email protected]
    Vezi și calendarul din anii precedenți: 2016, 2017, 2018, 2019

 

 

Înapoi
alte imagini: 1, Biblioteca Județeană Mureș „Al treilea spaţiu al cetăţeniei active” este un proiect finanţat prin Granturile SEE 2009 – 2014, din cadrul Fondului ONG România. 2, Biblioteca Județeană Mureș „Al treilea spaţiu al cetăţeniei active” este un proiect finanţat prin Granturile SEE 2009 – 2014, din cadrul Fondului ONG România 3. Biblioteca Județeană Mureș „Al treilea spaţiu al cetăţeniei active” este un proiect finanţat prin Granturile SEE 2009 – 2014, din cadrul Fondului ONG România
Începutul paginii

Vizitați
Biblioteca Județeană Mureș
Catalogul public
Catalogul fondului tradițional
Biblioteca Digitală
Biblioteci publice din județul Mureș;
E-mail
Activități marcante

24 februarie 2015

Deschiderea Biblioteca Județeană Mureș Biblioteca Județeanș Mureș
Inaugurarea BIBLIONET.
11.11.2010.
Lansarea „Cuibului democrației”
Inaugurarea BIBLIONET.
LANSAREA „CUIBULUI DEMOCRAȚIEI”

Lansarea „Cuibului democrației” a avut loc în data de 3 februarie 2016, cu începere de la ora 17:00, în prezența membrilor grupului de voluntari, a publicului dornic să se informeze în legătură cu acest eveniment și a presei.

Au luat cuvântul: dr. Monica Avram, directoarea Bibliotecii Județene Mureș; Ovidiu Ana din partea Fundației Progress prin intermediul căreia am implementat proiectului „Al treilea spațiu al cetățeniei active”, dr. ing. Melania Suciu, responsabil de proiect și formator în cadrul proiectului din partea Bibliotecii Județene Mureș, iar din partea grupului de voluntari a vorbit domnul Avram Tripon.

Cu această ocazie a fost dat publicității un comunicat de presă, al cărui conținut poate fi consultat

 

 

 

 

 

Vezi și comunicatul de presă!

Înapoi
alte imagini: 1, Biblioteca Județeană Mureș Biblioteca Județeană Mureș. Aspecte de la lansarea cuibului. 2, Biblioteca Județeană Mureș Biblioteca Județeană Mureș. Aspecte de la lansarea cuibului. 3, Biblioteca Județeană Mureș Biblioteca Județeană Mureș. Aspecte de la lansarea cuibului. 4, Biblioteca Județeană Mureș Biblioteca Județeană Mureș. Aspecte de la lansarea cuibului. 5, Biblioteca Județeană Mureș Biblioteca Județeană Mureș. Aspecte de la lansarea cuibului. 6, Biblioteca Județeană Mureș Biblioteca Județeană Mureș. Aspecte de la lansarea cuibului. 7. Biblioteca Județeană Mureș Biblioteca Județeană Mureș. Aspecte de la lansarea cuibului.
Începutul paginii

 

Informații utile:

 

Tip
fișier
Titlu Tip
fișier
Titlu
PDF Regulamentul de funcționare PDF Regulament norme PSI

 

Formulare utile:

Tip
fișier
Titlu Observații Mărime
PDF Protocol de colaborare    
       

 

Înapoi
 
Începutul paginii

9 martie 2016

Activitate Biblioteca Județeană Mureș Biblioteca Județeanș Mureș
Inaugurarea BIBLIONET.
11.11.2010.
Aspect de la activitate.
Întâlnire de prezentare și dezbatere a rezultatelor
„Analizei performanței instituțiilor publice”

Lansarea „Cuibului democrației” a avut loc în data de 3 februarie 2016, cu începere de la ora 17:00, în prezența membrilor grupului de voluntari, a publicului dornic să se informeze în legătură cu acest eveniment și a presei.

Întâlnire de prezentare și dezbatere a rezultatelor „Analizei performanței instituțiilor publice”, un exercițiu de cetățenie activă desfășurat de către voluntari prin proiectul „Al Treilea Spațiu al Cetățeniei Active”, în data de 9 martie, ora 17:00, în incinta Bibliotecii Judeţene Mureş (str. Primăriei nr 2 – fostul Hotel Parc).

În luna Septembrie 2015, în cadrul proiectului național “Al Treilea Spațiu al Cetățeniei Active”, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, din cadrul programului Fond ONG România, 10 voluntari din Tîrgu-Mureş, constituiți într-un grup informal ce funcționează pe lângă Biblioteca Judeţeană Mureş, au participat la un exercițiu practic, desfășurat concomitent în 14 orașe reședință de județ din România, prin care ne-am dorit să le consolidăm capacitatea de a fi cetățeni activi.

Exercițiul a constat în măsurarea percepțiilor privind performanța unei instituții și a unui serviciu public local (la alegerea voluntarilor) prin chestionarea unui eșantion de 105 cetățeni, folosind un instrument dezvoltat de Fundația Progress (chestionar de opinie ce măsoară percepția privind performanța instituțională cu privire la următoarele 5 seturi de dimensiuni-cheie: etică şi moralitate; imparţialitate şi lipsa conflictelor de interese; încredere şi responsabilitate; calitate şi competenţă; transparenţă şi participare publică). Pentru acest exercițiu, grupul de voluntari din Tîrgu-Mureş a ales să măsoare performanța Primăriei Municipiului și a Spitalului Clinic Județean.

Întâlnirea din data de 9 Martie a fost facilitată de către Sorin Pop, expert în planificare strategică, și a permis clarificarea metodologiei folosite în analiza performanței instituționale, prezentarea raportului propriu-zis, identificarea zonelor de performanță maximă și a zonelor în care cetățenii percep nevoia unor îmbunătățiri, precum și corelarea scorurilor obținute cu posibile măsuri și acțiuni care să conducă la noi rezultate.

 

 

Înapoi
alte imagini: 1, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de laactivitate. 2, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de laactivitate. 3, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de laactivitate. 4. Biblioteca Județeană Mureș Aspect de laactivitate.
Începutul paginii

12-13 aprilie 2016

Biblioteca ta Biblioteca Județeană Mureș Biblioteca Județeanș Mureș
Aspect de la activitate
„OCCUPY LIBRARIES – BIBLIOTECA TA, COMUNITATEA TA!”

În perioada 12-13 aprilie 2016 s-a desfășurat conferința de încheierea a proiectului „Al treilea spațiu al cetățeniei active”, „OCCUPY LIBRARIES – BIBLIOTECA TA, COMUNITATEA TA!”.

Cu această ocazie s-au organizat ateliere cu grupul de bibliotecari formatori implicați în proiect (din 14 județe) și grupul de transfer (din 10 județe), separat și împreună, pentru transferul de resurse și bune practici, de la grupul implicat în proiect spre celălalt grup. În 13 aprilie s-au desfășurat sesiunile în plen. În prima sesiune plenară: „Cum facem loc schimbării? – spații, participare, proces” reprezentanții celor 14 biblioteci județene partenere în proiect (București, Bihor, Bistrița, Brașov, Cluj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vrancea) au prezentat felul în care s-au realizat cuiburile în bibliotecile lor.

În sesiunea a doua plenară: „Bibliotecile, locul de unde începe schimbarea” au fost invitați și au luat cuvântul: Camelia Crișan (director executiv, Fundația Progress), Claudia Șerbănuță (manager, Biblioteca Națională a României), E. S. Tove Bruvik Westberg (ambasadoarea Regatului Norvegiei în România și Moldova), Vlad Alexandrescu (ministrul culturii), Mihai Lisețchi (secretar de stat la Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic), Olga Napiontek (director executiv, Civis Polonus), Sarah Wingate Gray (Research Fellow, Universitatea Oxford), Oana Marinescu (Founder & Managing Director, OMA Vision).

Astfel s-a încheiat un proiect care a încercat și, a reușit sper, să apropie comunitatea de bibliotecă și să deschidă și mai mult biblioteca spre comunitate.

 

 

Înapoi
alte imagini: 1, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate 2, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate 3, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate 4, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate 5, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate 6, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate 7, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate 8, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate 9. Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate
Începutul paginii

19 aprilie 2016

CopiiBiblioteca Județeană Mureș Biblioteca Județeanș Mureș
Activitate la „Cuibului democrației”
„BIBLIOTERAPIA PRICHINDEILOR”

În data de 19 aprilie a avut loc la „Cuibul Democraţiei” o ediţie specială a proiectului „BIBLIOTERAPIA PRICHINDEILOR”.

Au fost invitaţi, în cadrul programului naţional „Şcoala Altfel”, elevii din clasa a III-a B de la Şcoala Gimnazială nr. 7 din Tîrgu Mureş, conduşi de doamna învăţătoare Rodica Precup. Activitatea susţinută de bibliotecara Adina Mureşan, coordonatorul de proiect, şi de bibliotecara Melania Suciu a început cu vizionarea unui film „Fantasticele cărţi zburătoare ale domnului Morris Lessmore” din care copiii au înţeles importanţa cărţilor în viaţa lor.

S-a continuat într-o atmosferă lejeră citirea unor poveşti, având loc şi discuţii pe baza acestora în care copiii au vorbit despre curaj, responsabilităţi, încredere în sine şi prietenie. La citirea acestor poveşti au contribuit şi ei cu mult entuziasm. Către sfârşitul activităţii copiii au desenat prima dată cu ochii închişi, ceea ce a stârnit multe râsete, iar după aceea au desenat şi colorat la alegerea lor din ceea ce s-a citit, provocându-le astfel imaginaţia.

Copiii s-au simţit foarte bine, au fost foarte atenţi şi interesaţi, dar s-au şi amuzat pe tot parcursul activităţii.

 

 

 

 

 

Înapoi
alte imagini: 1, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate 2, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate 3, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate 4, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate 5, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate 6, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate 7, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate 8, Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate 9. Biblioteca Județeană Mureș Aspect de la activitate
Începutul paginii

©2017 Biblioteca Județeană Mureș - Maros Megyei Könyvtár